BiografiOvin Klein Olsen


Født 3. oktober 1952


Ovin er født og opvokset i Vestmanna på Færøerne. Søn af Napoleon Klein Olsen og Amanda Olsen, Ovin har en yngre broder Jón Klein Olsen.


Ovin har fem voksne børn og fem børnebørn og han bor i Grindsted.


Efter endt skolegang kom Ovin i lære som lagerforvalter hos Ford og arbejdede med biler og reservedele frem til 1983 da han sammen med to andre købte en termorudefabrik og senere et reklamebureau og trykkeri.


I 1978 flyttede Ovin med sin familie ind i deres nybyggede hus i Kollefjord.


Ovin var meget engageret i politik, menighedsråd, skolebestyrelse, idræt og missionshuset hvor han havde ungdomsarbejde og kor.


I 1990 flyttede Ovin med sin familie til Randers, hvor han arbejdede som værkfører på en lampefabrik og

I 1995 flyttede familien til Grindsted hvor Ovin blev forretningsfører på Ungdomsgården.

I 2004 forpagtede Ovin og Annette Randbøldal Kro, der blev de kun frem til 2006 da Ovin pludselig blev syg og mistede en del af synet som gjorde ham uarbejdsdygtig.


Parret flyttede til Vejen hvor Ovin begyndte at skrive sig igennem sin sygdom, dette blev til en del sange som udkom på CD i februar 2010.


Ovin begyndte at holde foredrag som er krydret med hans egne sange. Foredragene handler om hans vej tilbage til livet og om hvordan man ikke skal gøre som han, arbejde så meget og stresse så meget at man bliver syg af det, Ovin siger i dag at han er heldig ”Jeg lever jo, det er kun synet der mangler”


I 2009 startede Ovin sin egen guitarskole hjemme i privaten, Vejenguitarskole, ”Det er jeg meget glad for det giver mig en del af livsglæden tilbage”


I november 2010 kom hans næste CD med kristne færøeske tekster og musik af Ovin.

Siden er der kommet en del udgivelser: Se afsnittet Uggivelser.


Ovin tager også ud, i blandt andet, foreninger, klubber, plejehjem og kirker og spiller og synger sine og andres sange. Han laver også syng med arrangementer.


I 2014 dannede han Duetten sammen med Pia Kamp Brincker. De spiller og synger rund i hele Danmark. De har også spillet i Tyskland og på Færøerne.

De laver også en del Syng-Med arrangementer.

Duetten har udgivet to CD´er  Duetten nr, 1 "De første to" og Duetten nr, 2 "Lige 4 mere"


Stop op!


Jeg glemmer aldrig den morgen i maj 2006, da jeg stod op og tændte for fjernsynet for at se tekst tv, det hele var gråt, jeg kunne ikke se hvad der stod. Nedturen blev fuldendt da lægerne på sygehuset fortalte mig at det aldrig blev bedre, men jeg skulle forberede mig på at det kunne blive helt mørkt på et tidspunkt.


Det kom som et chok for mig. Her havde jeg gået og troet, at mit liv som krofatter skulle vare ved til jeg ikke kunne tygge smør mere.


Mit liv ændrede sig totalt, fra at være meget aktiv til at være afhængig af andre stort set hele tiden. Et liv som jeg på det tidspunkt, ikke syntes var værd at leve.


Jeg kom heldigvis på andre tanker. Med hjælp fra mine nærmeste fandt jeg livet igen.


Jeg har altid elsket musik og det blev min redning. Jeg begyndte at skrive sange, det hjalp mig da jeg var længst nede.


Dette blev i første omgang til 14 sange som jeg ville dele med andre. Hver enkelt sang har sin historie som har hjulpet mig i situationen.


Formålet med sangene er, hvis jeg kunne få andre til at tænke lidt over livet og ikke bare køre derudad med 150 km. i timen, derfor er temaet i en af sangene, Tænk på livet på livets vej.


Vi lytter slet ikke til de advarsler som vores omgivelser og vores krop sender os, derfor sidder jeg i dag som en kvart grøntsag.


Jeg vil meget gerne ud at fortælle om mit liv krydret med mine sange. Bare der var en jeg kunne få til at tænke mere på sig selv og sit eget liv og sin familie, så var det, det hele værd.


Jeg ligger som jeg selv har redt. Hvad med dig!!